Spjut E-commerce Group

Spjut E-commerce Group AB startade sin verksamhet 2008 och har hela tiden varit fokuserade på digital försäljnig (e-handel) och publicering i digitala medier (företaget hette från början Spjut Interaktiva Medier AB).

I början av 2009 förvärvades sedan 100 % av e-handelsplatsen Dammtussen.se, som säljer dammsugarpåsar, dammsugarmunstycken, dammsugarfilter, filter för köksfläkt och städartiklar på nätet. Dammtussen.se startades året innan (2008) i Göteborg och sedan 2010 har webbplatsen utvecklats, nya betalningssätt och nya produkter har adderats och en mer aktiv kommunikation med kunderna har dragits igång.

Och vår ambition är som alltid: göra affärer på nätet med höga krav på kvalitet. Just nu är Dammtussen.se tvåa på marknaden för dammsugarpåsar på nätet i Sverige och 2023 firade webbutiken Dammtussen.se femton år vilket uppmärksammades under året. Det hela startade som sagt i Göteborg 2008 och nu har mer än 105.000 nöjda kunder handlat dammsugarpåsar hos Dammtussen

Webbutiken säljer även filter för köksfläkt och städprodukter som golvbrunnsfilter och avfrostningspåsar

Ambitionen har sedan löpande varit att bredda e-handelsverksamheten och starta ytterligare webbutiker inom segmentet förbrukningsvaror. 2011 förvärvades därför MrDustbag.se, som också driver MrDustbag.com som säljer dammsugarpåsar runt om i världen. 2013 lanserades också webbplatsen Dammsugarpåsar.com (med fokus på extra snabba leveranser av dammsugarpåsar). Sedan har dessa två butiker lagts samman med Dammtussen.se, så Dammsugarpåsar.com och MrDustbag.se är numer en del av Dammtussen.se medan MrDustbag.com inte längre är aktiv annat än som varumärke på Amazon (MrDustbag).

Våren 2015 lanserades även den första butiken som sålde ortopediska hjälpmedel för träning och hälsa under namnet Ortopediska.se. I juli samma år lanserades samma koncept i Norge under namnet Ortopediske.no. 2018 såldes alla butiker för ortopediska hjälpmedel till Retina, ett företag baserat i Kungsbacka söder om Göteborg.

2020 lanserades en webbutik – Knivarochblad.se – för knivar på nätet i Sverige. Butiken sålde även handsmidda yxor och outdoorprodukter som tändstål och knivar för friluftsliv. Butiken upphörde 2023, men du kan läsa mer om butiken och om de produkter som fanns där på Instagram för Knivar och blad

Dammtussen driver även en podd om husmorstips (länk till Spotify). Podden heter ”Husmorstips för alla” och är podcast för dig som vill göra rent hemma på ett naturligt sätt med produkter som du redan har i hemmet, till exempel bikarbonat, citron, såpa, vinäger och ättika. Du hittar podden på alla plattformar där du kan lyssna på poddar.

Kontaktuppgifter
Spjut E-commerce Group AB (tidigare Spjut Interaktiva Medier AB)
Skaraborgsgatan 7
118 46 Stockholm
Org.nummer: 556762-4126
E-post: info [@] spjut.se

Rulla till toppen